Goed nieuws voor Dieren, Theothorne blijft bestaan

Foto: Studio Rheden

DIEREN – Het gerucht hing al een paar dagen in de lucht. Donderdag kwam het hoge woord eindelijk eruit. Schouwburg Theothorne in Dieren blijft bestaan. De nieuwe huurder wordt de dochter van pandeigenaar Henk Reusink.

Maurice Vloed, de vorige uitbater van Theothorne, stopte op 1 april. Lange tijd leek het erop dat Michiel Beltman de nieuwe uitbater zou worden maar die kwam niet uit met pandeigenaar Henk Reusink. Ook een mediator mocht niet helpen.

Sinds 1 juni is Claudia Reusink de nieuwe exploitant van het pand naast het Calunaplein in Dieren.

Claudia Reusink, de dochter van eigenaar, is momenteel druk bezig met een doorstart om de zaak over te nemen. En zij krijgt daarbij hulp van haar zoon en dochter. Het familiebedrijf is momenteel aan het inventariseren hoe en welke bedrijven en verenigingen weer snel gebruik kunnen maken van Theothorne. Inmiddels zijn er al gesprekken met Filmhuis Dieren en Theater Rhederart.

Op dit moment is Schouwburg en zalencentrum Theothorne alleen via telefoonnummer 0313-415000 bereikbaar. De website Theothorne.nl zal over enkele weken weer bereikbaar zijn.