Hardrijders opgelet: N-wegen krijgen trajectcontroles

Foto: Pixabay

DIEREN – Bewoners uit Dieren moeten binnenkort goed opletten wanneer ze met de auto richting Brummen en Eerbeek rijden. De trajectcontrole op de N787 tussen deze twee dorpen wordt vanaf 17 juni actief.

De camera’s voor de trajectcontrole hangen er al bijna een jaar, maar omdat het ontwikkelen van de software langer duurde dan voorzien werkten ze nog niet. De trajectcontrole moet de weg – waar een maximumsnelheid van 80 km per uur geldt – veiliger maken.

Pleijroute
In Gelderland komt er naast Brummen en Eerbeek een trajectcontrole op de Pleijroute (N325) bij Arnhem. Maar voorlopig staat deze nog uit. ‘Er zijn hier meer problemen met de software, dus dat kan nog iets langer duren’, liet het Openbaar Ministerie eerder weten.