Dierense schakers verslaan Corona met Zomerschaak

Foto: Schaakvereniging Theothorne

DIEREN – De schakers van Schaakvereniging Theothorne konden dinsdagavond eindelijk
sinds half maart weer tegen elkaar schaken en elkaar maar ook Corona verslaan. Veilig buiten op het terras van Grand Café ‘t Hart van Dieren met tafels en schaakborden op 1,5 meter afstand.

Door de coronamaatregelen lag het schaken vanaf 12 maart stil. Binnenshuis schaken heeft nog risico’s en mag voor senioren nog niet. Daarom heeft de schaakvereniging ervoor gekozen om buiten te schaken.

Na toestemming van de gemeente Rheden is op dinsdagavond een proef schaakavond georganiseerd. De proef was een succes en dat betekent dat de schaakclub de hele zomer iedere dinsdagavond bij  het cafe op het Calunaplein in Dieren te vinden is.