Internationale dag tegen ouderenmishandeling

Foto: Pixabay

REGIO – Ouderenmishandeling komt overal voor, ook in de gemeente Rheden en Rozendaal. Elke dag zijn thuiswonende ouderen (65+) weer het slachtoffer van ouderenmishandeling, zoals lichamelijk geweld, financiële uitbuiting of geestelijke mishandeling.

Maandag 15 juni is het de Internationale dag tegen ouderenmishandeling. Daarom wordt vandaag aandacht gevraagd voor het geweld tegen ouderen. Want het houdt niet op, totdat je iets doet.

Vermoed jij ouderenmishandeling?
Dit is wat je kunt doen. Je kunt altijd gratis bellen met een Veilig Thuis medewerker via 0800 2000 of chatten via www.veiligthuis.nl. Dit kan ook anoniem. Als jij de situatie beschrijft, kunnen de hulpverleners je advies geven over wat jij kunt doen en hoe zij je kunnen helpen. Of kijk op IkDoeIetsTegenHuiselijkGeweld.nl voor meer informatie en tips.