Openluchtzwembad Rheden ook geopend voor kinderen

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Openluchtzwembad de Hangmat in Rheden is vanaf woensdag 17 juni ook weer gedeeltelijk geopend voor kinderen tot en met 12 jaar. Per kind onder de 12 jaar mag één volwassen begeleider mee het zwembad in. Elke woensdag kunnen de kinderen zwemmen van 13:00 tot 16:30 uur.

Vooralsnog mogen maximaal vijfhonderd bezoekers naar binnen. Reserveren is niet mogelijk.

Kinderen tot en met 12 jaar mogen vrijuit bewegen, volwassenen moeten in en buiten het bad 1.5m afstand houden van iedereen. Douches zijn niet beschikbaar, kleedruimtes zijn wel te gebruiken. Bezoekers worden verzocht zoveel mogelijk thuis te verkleden zodat de kleedruimtes beperkt gebruikt worden.

Deze periode wordt gezien als een testfase, hierna wordt bekeken of verruiming van de openstelling mogelijk is.

Banenzwemmen in het openluchtbad is sinds 8 juni opgestart, dit is zeer goed bevallen volgende Sportbedrijf Rheden. Bezoekers houden zich goed aan de 1.5m afstand. Reserveren voor baanzwemmen blijft nog wel verplicht.