Stunt met winkelwagentje gaat gruwelijk mis: 19-jarige man uit Velp dood

Foto: Studio Rheden

VELP – Bij een ongeluk op de Voltastraat in Zevenaar is zaterdagavond een 19-jarige man uit Velp overleden. Een stunt met een winkelkarretje pakte daar compleet verkeerd uit. Jongeren maakten een karretje vast aan een auto en reden daarmee rond. Dat ging echter gruwelijk mis, bevestigt de politie.

Volgens de politie meldden getuigen dat een jongen in die winkelwagen stond, ten val kwam en zwaargewond raakte. De hulp van omstanders en hulpverleners kwam vervolgens te laat. Hij overleed ter plekke. De jongen, de 19-jarige Jaimy uit Velp woonden in een begeleid woonproject voor 18-plussers.

Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder.

Hulpdiensten probeerden de jongen na het ongeluk te reanimeren. Dat bleek tevergeefs.

De Voltastraat werd na het onderzoek afgesloten. Zondagochtend herinneren alleen markeringen op het wegdek aan het ongeval. Verder is het er stil, met alleen af en toe een passerende auto met nieuwsgierige inzittenden.

De politie heeft de bestuurder van de auto aangehouden. Het gaat om een 18-jarige jongeman uit de gemeente Rijnwaarden. Hij is opgepakt op verdenking van het overtreden van de wegenverkeerswet.