Veluwsche Stoomtrein rijdt dit jaar vaker naar Dieren

Foto: VSM.

DIEREN – De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij VSM gaat op zondag 5 juli weer rijden. Dan klinkt de stoomfluit dit jaar voor het eerst weer over de Veluwe.

In de periode van 12 juli tot en met 30 augustus rijdt de stoomtrein zelfs elke dag, behalve zaterdag, door het Veluwse landschap tussen Beekbergen en Dieren. Meereizen kan vanuit het museumstation Beekbergen om 10:00 uur en 13:30 uur.

Door de juiste maatregelen te treffen, mag de VSM haar gasten weer ontvangen in de stoomtrein en in het stoomdepot in Beekbergen. Voor een rit met de trein is reserveren verplicht. In de trein en in het stoomdepot zijn ook de 1.5 meter maatregel van toepassing.

De nostalgische treinreis naar Dieren en terug kan alleen in Beekbergen begonnen worden voor reizigers met een vooraf-reservering. Als om 10:00 en 13:30 het vertreksein klinkt, zetten de stoker en de machinist de trein in beweging richting Dieren.

Op de stations en halte onderweg kan niet in- of uitgestapt worden. Nadat in Dieren de locomotief aan de andere kant van de trein is aangekoppeld, wordt de terugreis aanvaard over de meer dan 130 jaar oude spoorlijn naar het beginpunt in Beekbergen.

Reserveren kan op www.stoomtrein.org. Een ritje vanuit Beekbergen naar Dieren en weer terug kost 15,00 euro voor volwassenen en 7,50 voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar.