Wethouder Marc Budel opent speelaangelegenheid Gruttoplein Velp

Foto: Pauline Luteijn

VELP – De gemeente geeft twee maal per jaar in 2020 en 2021 ieder huishouden een cheque ter waarde van zeven euro vijftig dat vervolgens gedoneerd mag worden aan een project dat zich heeft aangemeld bij ‘Ik buurt mee’. Dit was voor de bewoners van de Gruttostraat in Velp dé manier om hun wens van een speelaangelegenheid op het Gruttoplein te realiseren.

Het gezette doel voor deze ronde was een waterpomp en eventueel zelfs een waterbaan. Er is 4950 euro ingezameld via donaties en met de waarde cheques van de gemeente.

Op 11 en 12 juni is er een bron geboord. Op 13 juni is de pomp op de bron geplaatst en hebben de bewoners van de Gruttostraat gezamenlijk de waterbaan geplaatst. 15 juni is er een extra afvalbak geplaatst in de speelaangelegenheid die door de buurtbewoners zelf wordt geleegd. En op 20 juni zijn er banken gezaagd van stammen .

Wethouder Marc Budel heeft de speelaangelegenheid aan het Gruttoplein in Velp geopend.