Rhedense Pioniers krijgen nieuw scoutinggebouw

Foto: Pixabay

RHEDEN – Twee jaar geleden moesten de Rhedense Pioniers na 40 jaar de Boschschuur, hun onderkomen naast het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, verlaten en vonden zij tijdelijk onderdak in de basisschool De Holtbanck. Nu krijgen eindelijk weer een nieuw onderkomen.

Het nieuwe onderkomen is in de Zuidflank in Rheden. De verwachting is dat er eind dit jaar gestart kan worden met de bouw. Alleen het bestemmingsplan, dat de bouw mogelijk maakt, moet nog worden aangepast.

Nieuwbouw in de Zuidflank
De Rhedense Pioniers (bevers, welpen, scouts, explorers, pivo’s en jeugdleiding) krijgen een perceel van 1.700 vierkante meter achter de natuurspeelplaats. De Rhedense pioniers gaan hier zelf een gebouw neerzetten. Ook Stichting Rhevak gaat gebruik maken van het pand.