Man verdacht van ontucht, mogelijk tientallen gevallen

Foto: Pxhere

VELP – Een 45-jarige man uit Velp is aangehouden op verdenking van het plegen van ontucht met kinderen. De politie koppelt de verdachte aan zeker 31 zaken. Het gaat in ieder geval om incidenten in Ede, Nunspeet en Doetinchem en het Overijsselse Borne.

De verdachte benaderde kinderen en daagde hen met een (listige) smoes uit om bepaalde handelingen te verrichten. De politie onderzoekt of in al die gevallen sprake was van ontucht.

De incidenten waren voornamelijk in Gelderland en Overijssel. De politie startte het onderzoek in 2016 nadat er een melding binnenkwam van ontucht door een onbekende man bij een minderjarige in Nunspeet. Begin dit jaar kwam de politie de man uit Velp op het spoor.

De Velpenaar wordt gekoppeld aan tientallen incidenten die vanaf medio 2014 plaats hebben gevonden. De man is dinsdag 30 juni opgepakt. Eerder doorzocht de politie al zijn woning. De verdachte zit voorlopig nog vast, want zijn voorlopige hechtenis is met twee weken verlengd.