Rheden en Rozendaal sluiten sneller een drugspand

Foto: Studio Rheden

REGIO – De gemeenten Rheden en Rozendaal staan samen met Doesburg voor een krachtige aanpak van illegale handel in soft- en harddrugs. Handel en productie van drugs tast de leefbaarheid en veiligheid in de buurten aan. Vanuit het oogpunt van openbare orde en het algemeen maatschappelijk belang is drugshandel en drugsproductie daarom volstrekt ontoelaatbaar.

Het bestaande beleid in Rheden, Rozendaal en Doesburg is daarom flink aangescherpt. Het gaat om de volgende twee onderdelen:

De burgemeesters gaan voortaan sneller over tot sluiting van woningen en panden in de gemeenten Rheden, Doesburg en Rozendaal. Voorheen was het uitgangspunt om eerst te waarschuwen en bij een volgende overtreding te sluiten. Nu is het uitgangspunt om bij de eerste constatering het pand te sluiten.

De burgemeesters kunnen sinds kort bij een hennepplantage of drugslab dat in voorbereiding is, ook overgaan tot sluiten van een woning of pand door een aanpassing van de Opiumwet.