Man cel in voor neersteken vrouw bij tankstation

Foto: pixabay

ARNHEM – Een 59-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdag veroordeeld voor poging doodslag op een vrouw in Velp. Hij kreeg 42 maanden cel waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Op 29 maart 2019 maakte de man onder valse voorwendselen een afspraak met de vrouw op de parkeerplaats van het Esso-tankstation bij het Velperbroekcircuit. Hij liep naar de auto van haar, pakte een mes en toen de vrouw haar portier opende om met hem te praten, stak hij haar meerdere keren.

Het slachtoffer werd onder meer in haar halsstreek geraakt. Ook had ze diverse afweerverwondingen aan haar hand. Om het geweld te stoppen pakte een medewerker van het tankstation de man vast en werkte hem naar de grond.

Levenslang geconfronteerd met het incident
De vrouw ondervindt nog steeds hinder van het steekincident. Ze moest worden geopereerd, omdat de pees van een van haar vingers volledig was doorgesneden. Ze wordt nog steeds behandeld en het is onduidelijk of ze blijvend letsel heeft.

De man moet een schadevergoeding van bijna 3400 euro aan de vrouw betalen.