Brandweer Velp zoekt nieuwe enthousiaste vrijwilligers

Foto: Nelleke Pinxter

VELP – Brandweer Velp is op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers (m/v) die het korps komen versterken. Vrijwilligers die actief bijdragen aan de veiligheid van de directe omgeving. Vrijwilligers die samen een team vormen waarop je kunt bouwen en waar collegialiteit hoog in het vaandel staat.

Bij de brandweer verricht je belangrijk, uitdagend en afwisselend werk. Vanaf de eerste dag dat je aangesteld bent als vrijwilliger doe je mee tijdens de wekelijkse oefenavonden. Daarnaast ga je aan de slag met de opleiding tot manschap, zodat je na het opleidingsjaar mee kunt op de uitruk.

De opleiding tot manschap start meerdere keren per jaar, is één avond per week en duurt ongeveer 2,5 jaar.

Foto: Martin de Jongh

Brandweer Velp zoekt voornamelijk mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die wonen en werken in de omgeving van de brandweerkazerne en minstens een opleiding hebben gevolgd op vmbo-niveau. Het is een grote pré als je overdag beschikbaar bent om uit te rukken. Interesse? Kijk dan voor meer informatie over brandweer gelderland-midden.