Action mocht werknemer uit Velp niet ontslaan na stelen tasje van 3 cent

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Winkelketen Action heeft een werknemer uit Velp in maart ten onrechte ontslagen, nadat hij een plastic tasje van 3 cent meenam. Dat heeft de rechter donderdag bepaald. Dennis Kossink kocht twintig poncho’s bij de vestiging in Velp en vergat een tasje te kopen. Hij nam er één mee en beloofde die later te betalen, maar vergat dat.

Daarna ging Kossink op vakantie. Bij thuiskomst kreeg hij direct te horen dat hij op staande voet werd ontslagen. Kossink gaf aan dat hij het tasje alsnog wilde betalen, maar dat was geen optie meer. Daarop spande hij een zaak aan om terug te keren bij de Action. Donderdag haalde hij zijn gelijk.

Helemaal verbouwereerd
Verrast is hij wel, als Omroep Gelderland hem belt voor zijn reactie. “De uitspraak zou morgen zijn, ik ben helemaal verbouwereerd”, zegt hij. “Ik heb de uitspraak nog niet eens gelezen, dat ga ik zo dan maar doen”, aldus de Velpenaar.

De primaire eis – zijn baan bij de Action terugkrijgen – is afgewezen, maar de tweede (‘subsidiaire’) eis is wél ingewilligd: een schadevergoeding. Kossink ontvangt in totaal een bedrag van zo’n 7.000 euro van de winkelketen, zo staat in de rechtbankpapieren.

Ook moet Action zijn proceskosten vergoeden. Zijn baan krijgt Kossink niet terug, maar dat geeft niet. “De Action wil dat absoluut niet meer. Maar ik heb ook kans op een heel goede andere baan, dus dat is mooi. En nu gaan we gebak halen.”