Tennisspeelster Kiki Bertens komt in Velp oude belofte na

Foto: Pixabay

VELP – In 2014 won TV Beekhuizen een clinic van Kiki Bertens, vlak voordat ze doorbrak en de top van de tenniswereld bestormde. Door de coronacrisis heeft ze eindelijk tijd om die belofte na te komen.

De gastles geeft Bertens samen met Richel Hogenkamp; de Achterhoekste proftennisster is namelijk lid van de club uit Velp. “Heel leuk als je ziet hoe enthousiast de kids vanochtend waren. En ook leuk om dit met ‘Kiek’ en de trainers hier te doen. Voor ons een hele mooie dag en ik hoop voor iedereen die hier vandaag is ook”, vertelt Hogenkamp.

Bekijk hier een video over de clinic. Tekst gaat daaronder verder:

Daarmee zou het voor veel mensen een mooie dag worden. De club heeft kaartjes verkocht voor de demonstratiewedstrijden later op de dag en ’s ochtends krijgen tientallen jeugdspelers zoals Diede de kans om met en tegen hun idolen te spelen.

“Heel cool natuurlijk. Het zijn je voorbeelden en om daar dan tegen te tennissen. En ik heb van ze geleerd dat ik gewoon rustig moet blijven en als ik een spannende wedstrijd heb gewoon goed warm moet lopen.”

Stroomversnelling gooit roet in eten
In 2014 haalde de club uit Velp het hoogste bedrag op voor Pink Ribbon, een goed doel dat zich toelegt op het tegengaan van borstkanker. De prijs: een dagdeel met Kiki Bertens, aldus Arjan van den End van Beekhuizen.

“Dat heeft heel lang in de agenda van ons allemaal gestaan. Ze was toen nog subtop van de wereld, ergens rond de top 100. Daarna kwam haar carrière in een stroomversnelling en dat hielp niet mee om het eerder te realiseren.”

Een mooi dag…
“Elke keer werd ik benaderd, maar zat het dicht in mijn schema en kon het niet”, aldus Kiki Bertens. “Nu heb ik iets meer tijd en zo konden we een mooie dag inplannen.”