Opknapbeurt bedrijventerrein De Beemd Noord van start

Foto: Gerda Peters

VELP – De gemeente Rheden heeft opdracht gegeven om het bedrijventerrein De Beemd Noord op te knappen. Door de subsidie van de Provincie Gelderland kan op 10 augustus de eerste schop in de grond voor de opknapbeurt. Volgens planning zijn de werkzaamheden eind van het jaar klaar.

De wegen krijgen een nieuwe asfaltverharding, de trottoirs worden opnieuw bestraat, er komen extra parkeerplaatsen en de riolering wordt vervangen. Ook worden er bomen geplant en er komt meer groen op het bedrijventerrein.

De provincie hecht ook belang aan het verbeteren van bestaande bedrijventerreinen. Het totale project gaat rond de 1 miljoen kosten. De provincie Gelderland betaald maximaal 336.000,00 euro.

Wethouder Ronald Haverkamp: “Begin augustus gaat KWS aan de slag met de verbeterplannen voor het bedrijventerrein. Plannen die we samen met de ondernemers hebben gemaakt om De Beemd een mooie kwaliteitsimpuls te geven. Een goede uitstraling van het terrein is erg belangrijk voor de ondernemers maar ook voor de economische ontwikkeling van onze gemeente.”