Zeer grote brand bij autosloperij in Duiven, rookwolken in de wijde omgeving te zien

Foto: Studio Rheden

DUIVEN – Een zeer grote brand bij een autosloperij aan de Matstraat in Duiven zorgt vrijdag voor enorme rookwolken. De rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien. Onder meer vanuit Velp en Rheden.  De hulpdiensten hebben een NL-Alert verstuurd.

Bij de autosloperij in Duiven staan honderden auto’s. Ook een woonhuis staat in brand.

Brandweerkorpsen uit de omgeving zijn bezig om de brand te blussen. Ook korpsen uit Velp en Rheden worden ingezet. Ongeveer 125 mensen worden ingezet om het vuur onder controle te krijgen. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Foto: Klaas From

De rookwolken bevatten giftige stoffen. De brandweer adviseert iedereen die last heeft van de rook om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen. In de loop van de ochtend is er ook een NL-Alert verstuurd.

Foto: Studio Rheden

De brandweer vraagt iedereen om niet naar de brand te komen kijken en de hulpdiensten de ruimte te geven. Op de snelweg A12 bij Duiven staan lange files.