IVN organiseert zoektocht naar tornadosporen op de Posbank

Foto: Omroep Gelderland

RHEDEN – IVN Oost-Veluwezoom houdt zondag 16 augustus een excursie vanaf Rheden naar Koepel de Kaap. De start is om 14.00 uur bij het treinstation in Rheden.

Augustus is de tijd van de mooie paarse heidevelden. De gidsen zullen veel vertellen over dit heide landschap, hoe het ontstaan is en hoe het in stand gehouden wordt. Tijdens de excursie lopen ze ook een stuk over de route die de tornado een jaar geleden gevolgd heeft toen Rheden door die tornado getroffen werd. Ze gaan bekijken welke effecten die tornado heeft gehad op de natuur en hoe de natuur zich daarvan herstelt.

Vanwege de Corona-maatregelen is aanmelden wel noodzakelijk. Dit kan alleen via de website www.ivnoostveluwezoom.nl. Het maximum aantal deelnemers is 24. Deelname is gratis.