Vrouw uit Velp ontroostbaar: mobieltje met foto’s van overleden man gestolen

Foto: Pixabay

RHEDEN – Een vrouw op leeftijd uit Velp is ontroostbaar. Woensdag werd aan de Veerweg in Rheden haar mobiele telefoon gestolen door een duo op een scooter. In de telefoon zitten foto’s van de overleden man van het slachtoffer.

De politie van Rheden doet op sociale media een oproep aan de dieven om de telefoon terug te brengen.

De telefoon zat in de tas van de vrouw. Wijkagent Paul van Megen spreekt van een groot persoonlijk verlies voor de eigenaresse van de mobiele telefoon. “Erop staan foto’s van haar man. De laatste foto’s zijn van de laatste minuten van zijn leven. Hij is nog maar vier weken geleden gestorven. Iedereen begrijpt dat de vrouw ontroostbaar is en dat ze haar telefoon graag terug wil.”

De vrouw haalde woensdagavond bij een ijssalon aan de Veerweg in Rheden een ijsje. Daarna fietste ze naar huis. Van Megen: “Daar kwam ze erachter dat ze tas was vergeten. Ze ging meteen terug naar de ijssalon, maar de tas was weg.”

Volgens de wijkagent zijn de verdachten een man en een vrouw van middelbare leeftijd. Beiden reden weg op een scooter in de richting van Velp. “Er zijn camerabeelden van. Die bestuderen we nog.”