Gratis cursus Digisterker in Rheden

Foto: Pixabay

RHEDEN – Als er íets is wat de coronacrisis ons leert, dan is dat wel dat het belangrijk is dat je met een computer moet kunnen omgaan. De overheid doet steeds meer digitaal en moedigt ons aan om via DigiD gebruik van te maken van hun diensten. Maar, het gebruiken van deze persoonlijke, digitale sleutel van de overheid is voor veel mensen een probleem.

Daarom biedt de Bibliotheek Veluwezoom vanaf maandagmiddag 14 september een vierdelige, gratis cursus Digisterker, die je leert werken met de elektronische overheid. De cursus vindt plaats in dorpshuis Willem de Zwijger in Rheden.

Oefenen met DigiD
De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur. Je leert stapsgewijs ervaring opdoen met het werken met de elektronische overheid. Aan bod komen onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken en vinden, inloggen op overheidswebsites van bijvoorbeeld de gemeente, het pensioenfonds, het UWV en de Belastingdienst.

En je leert hoe je toeslagen aanvraagt of online een afspraak maakt. In een bijbehorend werkboek kun je de geboden informatie rustig nalezen en worden de voorbeelden stap-voor-stap uitgelegd.

Om te kunnen deelnemen aan de cursus moet je enige ervaring hebben met het werken met internet en kunnen omgaan met een toetsenbord en een muis.

Cursusdata en -tijden
– maandag 14 september van 14.00 tot 16.00 uur (start)
– maandag 21 september van 14.00 tot 16.00 uur
– maandag 5 oktober van 14.00 tot 16.00 uur
– maandag 12 oktober van 14.00 tot 16.00 uur

Meer informatie is beschikbaar op www.bibliotheekveluwezoom.nl/digisterker. Van tevoren aanmelden is noodzakelijk. Tijdens de lessen worden de coronamaatregelen in acht genomen.