Dief is vol berouw, maar de telefoon van ontroostbare Hilly is weg (filmpje)

Foto: Omroep Gelderland

RHEDEN – Een vrouw van 58 uit Arnhem heeft zich bij de politie gemeld. Zij heeft verklaard dat ze vorige week de tas van Hilly uit Velp bij een ijssalon in Rheden heeft meegenomen. In Hilly’s tas zat onder meer een mobiele telefoon met daarop foto’s en filmpjes van haar overleden man. Hilly en haar kinderen zijn sinds de diefstal ontroostbaar.

Hilly en een van haar dochters deden bij Omroep Gelderland een emotionele oproep aan de dieven om de tas met de telefoon terug te brengen.

“De vrouw uit Arnhem meldde zich dit weekend bij het bureau en we hebben met haar gesproken”, zegt Paul van Megen van de politie. Hij vertelt dat de vrouw erg is geschrokken van wat het meenemen van de tas heeft veroorzaakt.

De bekentenis van de Arnhemse is volgens de politieman helaas, voorlopig, het enige goede nieuws. Hilly’s tas met daarin de telefoon is na een eerste zoektocht nog niet gevonden. Van Megen: “De vrouw zegt de tas woensdagavond onderweg naar huis al te hebben gedumpt. We gaan deze week met een team nog een keer goed zoeken.”

‘Veel mensen gaan zoeken’
Waar de dievegge de tas met de telefoon van de Velpse heeft achtergelaten, wil Van Megen niet zeggen. “Dan gaan waarschijnlijk heel veel mensen daar kijken.” De vrouw heeft de tas ‘ergens tussen Rheden en Arnhem’ weggegooid, is het enige dat Van Megen op dit moment kwijt wil.

De diefstal van de tas leidde afgelopen weekend tot een storm van reacties. Hilly (62) uit Velp raakte haar tas kwijt na een bezoekje aan een ijssalon aan de Veerweg in Rheden. Thuis ontdekte ze dat ze zonder tas naar huis was gefietst.

De dievegge reed op een scooter en was in gezelschap van een man, ook op een scooter. De man zou met de diefstal niets te maken hebben.