Dierenaar van 18 vast voor overval in snackbar in Arnhem

Foto: Roland Heitink

DIEREN – Een 18-jarige man uit Dieren is dinsdagochtend aangehouden voor een gewelddadige overval op een cafetaria aan de Kroonse Wal in Arnhem, eind 2019.

Op 4 december kwamen rond 22.00 uur twee mannen de snackbar binnen en bedreigden de 64-jarige medewerker met een groot mes. Het slachtoffer wist de overvallers de zaak uit te werken, maar kwam daarbij ten val en werd door een van hen hard in zijn gezicht geschopt.

Oogkas op twee plekken gebroken
De medewerker raakte door de trap zwaargewond. Zijn oogkas bleek op twee plekken gebroken. De zoon van het slachtoffer zei naderhand tegen Omroep Gelderland dat zijn vader nog geluk heeft gehad. “Het had heel anders kunnen aflopen. Een van die daders had een mes van veertig centimeter in zijn handen.”

Mede dankzij tips kwam de politie de verdachte 18-jarige man uit Dieren op het spoor. Naar de andere overvaller wordt nog gezocht. Deze man is begin 20, ongeveer 1.85 meter lang en heeft een slank postuur. Tijdens de overval droeg hij een Nike-jas, trainingsbroek en donkere schoenen met reflecterende accenten.