Heidehoppen met een gids over de heuvels van Veluwezoom

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Natuurmonumenten organiseert op vrijdag 28 en/of zaterdag 29 augustus van 10.00 tot 16.00 een dagje heidehoppen met een gids over de heuvels van Veluwezoom.

De kosten voor deelname (alleen volwassenen) aan deze zwerftocht activiteit zijn 10,00 voor leden en 15,00 voor niet-leden. Aanmelden online via Natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-veluwezoom.

In 2020 kunt u de Veluwezoom verkennen met zes verschillende zwerftochten met gidsen van Natuurmonumenten. Elke tocht is zo ongeveer 16 km en start om 10.00 uur, rond 16.00 uur bent u terug op het uitgangspunt. Kom mee en ervaar in deze tijd van het jaar de geur en kleur van de prachtige heide op de Veluwezoom. De heide staat goed in bloei en is er een prachtig paars landschap te zien.

Behalve hoppen over de heide is er ook kans om wild te zien en in ieder geval zullen we diersporen vinden van edelhert, ree, wild zwijn en misschien zelfs de das. Vanwege de hoogteverschillen is deze tocht alleen geschikt voor mensen met een goede wandelconditie. Het startpunt is bij parkeerplaats Paviljoen de Posbank aan de Beekhuizenseweg 1 in Rheden.