BoekStart-uurtjes in de Bibliotheek in september weer van start

Foto: bibliotheek Dieren

DIEREN – Door de coronamaatregelen heeft het even stilgelegen, maar nu met name kinderen meer bewegingsvrijheid hebben, zijn kinderactiviteiten in de Bibliotheek weer mogelijk. Vanaf september organiseert de Bibliotheek Veluwezoom daarom opnieuw BoekStart-uurtjes: gezellige voorleesbijeenkomsten voor ouders met jonge kinderen.

Want, samen een knisperboekje of een boekje met geluiden bekijken, daar leert een kindje veel van. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar een baby een leven lang plezier van heeft. Bovendien versterkt het de band tussen ouder en kind als je samen een boekje bekijkt, plaatjes aanwijst en benoemt, versjes leert en verhaaltjes vertelt.

De bijeenkomsten in de Bibliotheek worden begeleid door speciaal opgeleide ‘BoekStartcoaches’ van de Bibliotheek. Ze gaan voorlezen, samen boekjes bekijken, liedjes zingen en een spelletje doen. Iedereen is welkom, je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek en deelnemen is gratis.

De BoekStart-uurtjes starten in de Bibliotheek Dieren op vrijdag 4 september 9.00 uur en in de Bibliotheek Velp op vrijdag 11 september 9.00 uur.