Ochtend voor blinden en slechtzienden in kasteeltuin Middachten

Foto: Kasper Siebrands

DE STEEG – Landgoed Middachten en Oogvereniging Gelderland organiseren op zaterdag 5 september vanaf 10.30 uur samen een speciale ochtend voor blinden en slechtzienden in de kasteeltuin. De rondleiders doen deze dag meer dan vertellen alleen. Ze prikkelen alle zintuigen.

Al wandelend door de tuinen ruiken de blinden en slechtzienden aan de bloeiende planten, horen ze het kletteren van de fonteinen, voelen ze verschillende tuingereedschappen en proeven ze jam van eigen landgoed.

Het programma
De deelnemers worden ontvangen in de oranjerie met koffie, thee en zelfgebakken oogappeltaart. Na een introductie over Middachten worden ze in kleine groepjes door de tuin geleid. De ochtend wordt afgesloten met een gezamenlijk drankje.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Meer informatie over Landgoed Middachten is te vinden op www.middachten.nl.