Fout parkeren is een boete riskeren op de Posbank

Foto: Martin Slijper

RHEDEN – De gemeente Rheden waarschuwt iedereen die vanwege de bloeiende heide komend weekend naar de Posbank gaat. Kijk uit waar je parkeert, parkeer alleen op de parkeerplaatsen en ga bij grote drukte ergens anders heen.

Naar verwachting hebben komend weekend veel mensen plannen om een bezoekje aan de Posbank te brengen. In verband met de Corona-maatregelen wil gemeente Rheden grote drukte voorkomen. Het is daarom extra belangrijk om de verkeersregels in acht te nemen, alleen te parkeren op de parkeerplaatsen en bij drukte elders heen te gaan.

Afgelopen weekend was het erg druk op Posbank. De hei staat prachtig in bloei, wat heel veel motorrijders, wandelaars en fietsers trekt, maar veiligheid staat voorop. De gemeente geeft met tekstkarren aan wat de situatie is.

Ook wordt er gewaarschuwd voor fout parkeren. Wanneer uw auto niet op een parkeerplaats staat, riskeert u een boete. Boa’s zullen ook extra surveilleren rond de Posbank. En indien nodig, kunnen er verkeersmaatregelen worden genomen.

Foto: Studio Rheden

Loco burgemeester Dorus Klomberg: “Natuurlijk begrijpen wij dat het heerlijk is om juist nu naar de Posbank te komen. In verband met de Corona maatregelen, moeten we er toch voor waken dat het te druk wordt. We vragen de medewerking van alle inwoners om hier wijs mee om te gaan. Zijn alle parkeerplaatsen vol? Dan is het te druk en kunt u beter op een ander moment terugkomen.”

Foto: Martin de Jongh