OERRR organiseert wolventocht voor volwassenen

Foto: Pixabay

RHEDEN – Maak op zondag 30 augustus met een gids kennis met de stoere jager, de wolf. Deze activiteit, speciaal bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar, duurt van 14.00 tot 16.00 uur.

Op de Noord-Veluwe heeft zich in 2019 een paartje wolven gevestigd. Op camera was later te zien dat de roedel was uitgebreid met in ieder geval 3 wolvenwelpen. Een mooi moment voor veel natuurliefhebbers en ook voor Natuurmonumenten. We hebben er een nieuw roofdier bij dat ook groot wild zoals reeën en zwijnen aan kan en wellicht zo de wildstand op een natuurlijke wijze mee kan reguleren.

Wolven op Veluwezoom
Zal de wolf zich ook op Veluwezoom laten zien? Hoe herkennen we de sporen van de wolf? En wat kunnen we doen als we die sporen vinden? Wat moeten we doen als we een wolf tegenkomen? Wat is het nut van de wolf? Hoe leven ze? Kunnen ze zwemmen? Waar jagen ze op en hoeveel kilometers lopen ze op een dag? Gaan mens en wolf wel samen? En wat is de uitdaging voor natuurbeschermers in de toekomst?

We gaan geen wolven zien maar tijdens een mooie wandeling krijgt u uitleg over “onze Nederlandse” wolf. Aan de hand van door ons mee genomen materialen proberen we met elkaar antwoorden te vinden op de vele vragen die er zijn.

De kosten voor deelname aan deze activiteit zijn 7,00 voor leden van Natuurmonumenten en 10,00 voor niet-leden. Aanmelden online via Natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-veluwezoom.