KWF gaat online collecteren in Velp en Rozendaal

Foto: Pixabay

VELP – Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (30 augustus tot en met 5 september) wordt ook in Velp weer gecollecteerd. Niet huis-aan-huis maar online via en WhatsApp en een QR-code.

Vanwege het coronavirus gebeurt dat in aangepaste vorm: zonder collectebus, maar met een donatiekaart. De KWF-collecteweek wordt dit jaar voor de 71e keer gehouden.

“De collecte is dit jaar extra belangrijk, want de coronacrisis heeft de kankerpatiënt hard geraakt”, zeggen Marijke en Susan Steffen, collectecoördinatoren van collecteteam Velp/Rozendaal. “Wij hopen dat mensen ook op deze manier geld willen doneren.

Op een donatiekaart, die bewoners via de brievenbus ontvangen, staat een QR-code afgebeeld. De gever kan deze code scannen met zijn mobiele telefoon en zo contactloos een gift overmaken. Ook gaan collectanten dit jaar geld ophalen via WhatsApp. Via een appje met een donatielink nodigen zij hun contacten uit om te geven voor kankeronderzoek.