Rhedelijk Cultureel start vijfde seizoen met veel nieuwe projecten

Foto: Rhedelijk Cultureel

REGIO – Het nieuwe seizoen van Rhedelijk Cultureel gaat weer van start. De stichting, die al vijf jaar bestaat, verzorgt lessen en projecten voor jong en oud in muziek, theater, musical en dans in de gemeente Rheden en omgeving.

Muzieklessen
Het aanbod is weer verder uitgebreid. Naast de vaste muzieklessen in piano, drums, gitaar, viool en zang heeft Rhedelijk Cultureel nu ook lessen te bieden in saxofoon, hobo, hoorn, trompet, bugel, contrabas, basgitaar, klassieke zang, ukelele en percussie (zoals djembé, conga en bongo).

Theater
Ook het theateraanbod is uitgebreid. Op maandag en woensdag zijn er theater- en musicallessen in Dieren in Schouwburg Theothorne. In Rheden vallen de lessen op dinsdag en donderdag. En natuurlijk voor alle leeftijden, ook voor volwassenen.  Deze worden gehouden op de basisschool IKC De Holtbanck. Deze basisschool was vroeger bekend als de Groen van Prinsterer.

In Dieren starten, in samenwerking met Create Dance, danslessen. Op dinsdag wordt er hip hop blend gegeven voor iedereen vanaf 5 jaar. Op donderdag zijn er danslessen voor de jeugd en danslessen modern voor jongeren en volwassenen.

Nog meer projecten
Het nieuwe seizoen brengt heel veel leuke projecten. Het kinderkoor De Kick gaat door op de donderdag. Het Rhedens jeugdorkest gaat, in samenwerking met het Rhedens Fanfare Corps, ook door. Daarnaast start een ensemble close harmony, een latin ensemble en meerdere bandjes voor verschillende leeftijden.

Ook gaan ze op de maandag hard aan het werk met een Rhedens jeugdjournaal. Iedereen tussen de 8 en 16 jaar kan hieraan meedoen. Zij maken wekelijks online items over onderwerpen die zij leuk of belangrijk vinden. Een mooi nieuw project waar de stem van de jeugd hoorbaar wordt gemaakt!

Voorstellingen in oktober
Op 15, 16, 17 en 18 oktober spelen de eerste musical voorstellingen van het seizoen. ‘Carmen’ speelt in schouwburg Theothorne. In het weekend (17 en 18 oktober) spelen ook meerdere voorstellingen van jeugdgroepen, zijn er verschillende workshops te volgen.

Kortom: mooie plannen bij Rhedelijk Cultureel. En dankzij bijdrages van het Vsb-fonds, Gemeente Rheden, Provincie Gelderland en de Dullertsstichting kunnen de lessen laagdrempelig worden aangeboden voor iedereen. Daarnaast accepteert Rhedelijk Cultureel o.a. de Gelrepas en bijdrages van het Jeugdcultuurfonds.

Proeflessen
Benieuwd of er iets voor jou tussen zit? Check dan de website www.rhedelijkcultureel.nl. Wil je eerst een keertje uitproberen? Maak dan gebruik van een proefles! Met de kortingscode PROEF10 kan je een gratis proefles boeken (geldig tot en met 18 september).