Gemeente Rheden start tweede ronde ‘Ik buurt mee’

Foto: Rheden / Frauke Schuurman

REGIO – Wethouder Marc Budel luide woensdag het officiële startmoment van de tweede ronde ‘Ik buurt mee’. Ieder huishouden in de gemeente Rheden ontvangt op vrijdag 4 september de tweede ‘Ik buurt mee’ waardecheque van 7,50 euro. Op www.ikbuurtmee.nl kunnen inwoners deze cheque doneren voor initiatieven van, voor en door inwoners.

De tweede ronde loopt van 4 september tot 18 oktober. In deze 6 weken kunnen inwoners de waardecheque direct doneren of activeren. Als de waardecheque is geactiveerd, blijft deze ook na 18 oktober geldig om aan een buurtinitiatief naar keuze te doneren.

Nieuwe initiatieven
In maart 2020 ontving ieder huishouden de eerste waardecheque van 7,50. Inmiddels staan er op www.ikbuurtmee.nl al 79 initiatieven waarvan 25 initiatieven al het volledige bedrag hebben gespaard. Zo zijn er (natuur)speelplaatsen aangelegd en een flink aantal AED’s geplaatst. Initiatieven die nog niet het volledige bedrag bij elkaar hebben, kunnen in deze ronde doorsparen.

Kijk voor een overzicht van alle initiatieven op www.ikbuurtmee.nl of lanceer meteen een nieuw initiatief. Met deze actie wil de gemeente Rheden haar inwoners nog meer betrekken bij het behoud en het verbeteren van de leefkwaliteit in de buurten.

Wethouder Marc Budel: ‘Het is toch fantastisch dat er zo veel mooie en goede initiatieven van inwoners komen. Inwoners kunnen tenslotte zelf het beste aangeven wat hun buurt nodig heeft. In een half jaar tijd zijn er maar liefst 25 initiatieven die het bedrag bij elkaar hebben gespaard. Dat betekent dat er veel steun vanuit de buurt is voor een initiatief en geeft een gevoel van saamhorigheid. Je maakt je omgeving een stukje mooier, fijner, leuker. En dat is waar ‘Ik buurt mee’ voor staat,’.