Is deze graffiti in Velp vernieling of kunst?

Foto: Studio Rheden

VELP – Diverse bushokjes aan de Arnhemsestraatweg in Velp zijn afgelopen week beklad met graffiti. Op de glazen behuizing van de bushokjes staan allemaal vreemde oranje tekens. Of het nu vernieling of kunst is, de bushokjes moeten weer worden schoongemaakt. Maar wie gaat dat schoonmaken en voor wie zijn de kosten. Studio Rheden zocht het uit.

Wie betaalt de schoonmaakkosten van de bushokjes waar dagelijks veel jongeren van de hogeschool Van Hall Larenstein gebruik van maken? Deze worden betaald door het bedrijf Clearchannel. In ruil voor de reclame-exploitatie verzorgen zij voor onderhoud en het schoonmaken van de bushokjes. De kosten om de verf te verwijderen liggen rond de 400 euro. Clearchannel zal de verf binnenkort verwijderen.

De schoonmaakkosten voor het graffiti op palen van de trolleys zijn niet voor Connexxion of Breng. De kosten van het schoonmaken van de palen zijn voor de gemeente Arnhem. De kosten voor het verwijderen bedragen ongeveer 100 euro. Daar is Gemeente Arnhem niet voor verzekerd.

De gemeente Arnhem laat de palen van de trolleys in Velp slechts 1 keer per jaar schoonmaken.

Foto: Studio Rheden