Thomas Hilhorst schrijft boek over Dierense begraafplaats

Foto: Pixabay

DIEREN –  Aan de Harderwijkerweg in Dieren ligt de oudste algemene begraafplaats van de gemeente Rheden. Daar kreeg de president van de Buurtschap van Dieren zaterdag om 12.00 uur het eerste exemplaar van het boek ‘Van goudakker naar dodenakker’ door auteur Thomas Hilhorst overhandig. Het Buurtschap van Dieren was nauw betrokken bij de realisatie van de begraafplaats in 1842.

In het door Thomas Hilhorst geschreven boek ‘Van goudakker naar dodenakker’ wordt gebreid de historie van de begraafplaats weergegeven. De begraafplaats is een rijksmonument waarover tot voor kort maar weinig informatie te vinden was.

Binnen de gemeente Rheden verschenen eerder boeken over begraafplaatsen in Velp en Rheden. Maar over de eerste algemene begraafplaats van de gemeente was weinig bekend. Daar moest verandering in komen, vond men binnen de afdeling Begraafplaatsen gemeente Rheden. Dierenaar Thomas Hilhorst werd daarom gevraagd historisch onderzoek te verrichten en hier een boek over te schrijven.

Schrijver Thomas Hilhorst signeert zijn nieuwe boek ‘Van goudakker tot dodenakker’ zaterdag 5 september tussen 13.00 en 15.00 uur in de Readshop in Dieren.