30-jarige man uit Velp aangehouden bij drugslab

Foto: Studio Rheden

VELP – In een schuur aan de Babberichseweg in Zevenaar heeft de politie zaterdag aan het einde van de middag na een tip een vermoedelijk drugslab aangetroffen. Daarbij is onder andere een 30-jarige Velpenaar aangehouden.

Volgens de politie gaat het mogelijk om een lab in de opstartende fase. Toen agenten bij het terrein aankwamen, gingen drie mannen ervandoor. Hoewel ze over een hek klommen, kon één van hen later op de Oude Zevenaarsedijk worden aangehouden.

Behalve de politie kwam zaterdag ook de brandweer ter plaatse. Die verrichtte metingen in de schuur. De politie waarschuwt dat dit soort drugslaboratoria en opslagplaatsen een groot risico zijn voor bewoners en omwonenden. “Niet alleen het productieproces, maar ook de opslag van chemische stoffen is gevaarlijk.”