Cursus: samen met de kinderen de natuur in

Foto: Jannie de Jong

RHEDEN – In najaar 2020 en voorjaar 2021 organiseert IVN Oost-Veluwezoom een korte cursus voor iedereen die met kinderen de natuur in wil. Een cursus met het accent op ‘doen’. De cursus bestaat uit twee zondagochtenden (27 september en 4 oktober) in het najaar en één avond en twee zondagochtenden in het voorjaar.

Kinderen willen vooral doen en ontdekken. Daarom richt deze cursus zich vooral op: hoe kunnen we “samen de natuur in” nog leuker maken? Ervaren schoolgidsen van het IVN verzorgen zowel de informatie als de zondagochtendtochten en u gaat ook zelf met uw kind(eren) aan de slag.

Naast informatie over mogelijke routes en opdrachtjes voor diverse leeftijden, geven ze ook informatie over veiligheid, do’s en don’ts, en geschikte plekken in ons gebied.

IVN: “We gaan opdrachtjes uitproberen, we praten over streng of tolerant zijn in het bos, en in de ochtenden gaan we vooral veel doen. Daarom verwachten we dat u tijdens die zondagochtenden een of twee kinderen meeneemt tussen 4 en 12. Eigen of andermans (klein)kinderen, dat maakt niet uit.”

Kijk voor meer informatie op de website: www.ivnoostveluwezoom.nl.