Bomentocht in Nationaal Park Veluwezoom

Foto: Corlène van der Camp / IVN

RHEDEN – OERRR organiseert een bomentocht voor kinderen van 7 tot 12 jaar en hun ouders in Nationaal Park Veluwezoom. Daar ontdek je waarom bomen zo bijzonder zijn. De wandeltocht met de gids is op zondagmiddag 13 september van 14.00 tot 16.00 uur.

Alle bomen in het bos maken samen het bos. Zo zijn er naaldbomen en bomen met bladeren (loofbomen). Met de gids wordt bekeken welke bomen er op landgoed Heuven staan. Weet u trouwens dat bomen ook praten ook met elkaar. Dat doen ze met met luchtjes.

Wanneer een boom wordt aangevallen door een insect maakt hij zijn blad bitter. Maar het opvallende is dat andere bomen in de buurt dat vervolgens ook gaan doen. Dat betekent dat een boom dus voelt dat hij wordt aangevallen door een insect. En dat hij in staat is om anderen te waarschuwen.

Aanmelden doe je online via www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-veluwezoom.