Kunstroute WiekentRheden in staalfabriek GS Staalwerken

Foto: Irene van Kasteel-Veenhuis

RHEDEN – Bewoners aan de Pinkelseweg in Rheden moeten soms hun auto’s elders parkeren omdat er ’s nachts extreme transporten door hun straat gaan. Het gaat dan om brugpijlers of onderdelen voor windmolens gemaakt door GS Staalwerken. Op zondag 13 september doet de fabriek iets terug.

De enorme hallen vormen op deze dag het decor voor een gezamenlijke expositie van kunstenaars uit het dorp Rheden. De expositie is onderdeel van WiekentRheden, een cultureel festijn voor en door het dorp Rheden.

Artistiek leider van de kunstroute Irene van Kasteel-Veenhuis is blij met de locatie: “We wilden graag exposeren in een industriële omgeving. Ontzettend gaaf dat GS Staalwerken de fabriek openstelt.”

Rhedense kunstenaars kunnen zich nog aanmelden bij Irene Van Kasteel-Veenhuis