Bibliotheek laat kinderen spelend leren met nieuwe media

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

DIEREN – De Bibliotheek Veluwezoom start in september met een nieuwe reeks activiteiten voor kinderen van 6-12 jaar: Digiplay. Prikkelende middagen waarin kinderen verschillende nieuwe technieken kunnen ontdekken door er zelf mee te gaan spelen en ermee aan de slag te gaan.

Een spel ontwerpen met virtual reality, een drone of robot programmeren of een app bouwen, bijvoorbeeld. Iedere keer is er een ander thema of onderwerp.

Met de activiteiten worden de kinderen uitgedaagd om vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om succesvol deel te kunnen nemen aan de maatschappij van de toekomst, zoals creatief denken, problemen oplossen, samenwerken, computional thinking en informatie vinden en verwerken. In plaats van consumeren gaan ze próduceren.

De middagen worden begeleid door mediacoaches van de Bibliotheek. De nieuwe activiteiten starten in september met het maken van een eigen virtual reality-spel. In november krijgen kinderen de mogelijkheid om te programmeren en in januari komen animatiefilmpjes aan bod. Deelnemen aan Digiplay kost € 2,50 per keer. Kijk voor meer informatie, data en aanmelden kan op www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda.