Burgemeester trekt vergunning in van cafe De Sok in Velp

Foto: Pixabay

VELP – Burgemeester Carol van Eert heeft de Drank– en horecavergunning van café De Sok ingetrokken. Café De Sok is gevestigd aan de Overhagenseweg 26 in Velp. Per 10 september mag de uitbater zijn café niet meer exploiteren.

Eigenaar Ron van Steenbergen van Café De Sok is in de afgelopen periode enkele malen veroordeeld geweest. Dit was voor de burgemeester reden om de vergunning in te trekken. De uitbater is daartegen in bezwaar gegaan maar de bezwarencommissie heeft de burgemeester in het gelijk gesteld.

Daarnaast heeft de burgemeester de exploitatievergunning van café De Sok geweigerd. De reden hiervoor is dat de uitbater diverse overtredingen heeft begaan. De sluitingstijden werden genegeerd en er was geluidsoverlast.

Burgemeester Carol van Eert: “Het is geen vrij spel om een horecaonderneming te hebben. Als je je niet aan de regels houdt, loop je het risico om je zaak te verliezen”.

Rust in omgeving terugbrengen
Met het intrekken en weigeren van de vergunningen wil burgemeester Van Eert de rust in de omgeving terugbrengen. Het is aan een nieuwe ondernemer om er een goed en prettig café van te maken zoals er zoveel zijn in de gemeente Rheden.