Stemmen voor Traverse Dieren

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – De Steeg – Traverse Dieren is samen met 19 andere projecten genomineerd voor de prijs voor mooiste project van Gelderland 2020. Provincie Gelderland heeft de tweejaarlijkse prijs voor ruimtelijke kwaliteit (GPRK) uitgeschreven. Het is een prijs voor ruimtelijke kwaliteit met als thema ‘Brede blik op ruimte’.

Gemeenten, maatschappelijke organisaties, waterschappen, verenigingen, stichtingen, ontwerpbureaus en particulieren konden projecten in Gelderland aanmelden die een bijdrage leveren aan de grote veranderingsopgaven van dit moment. Die ambities zijn energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie, biodiversiteit, bereikbaarheid, economisch vestigingsklimaat en een goed en gezond woon- en leefklimaat.

De provincie stelt een juryprijs en een publieksprijs van elk €10.000,- beschikbaar, te besteden aan het project. Bijvoorbeeld om een kunstwerk te laten maken, te besteden aan promotie of voor onderhoud.

Stemmen voor de publieksprijs kan tot 14 december via  www.gelderland.nl/gprk2020-stemmen. Op 18 december maakt Jan Terlouw de winnaar bekend van de publieks- en vakjuryprijs.

 

Het bericht Stemmen voor Traverse Dieren verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden – Redactie