Jongens uit Rozendaal aangehouden voor fatale mishandeling in Arnhem

Foto: Persbureau Heitink

ROZENDAAL – De politie heeft donderdag aan het einde van de middag vijf jongeren aangehouden in verband met de fatale mishandeling van woensdagavond. Daarbij kwam een 73-jarige Arnhemmer om het leven. Twee jongens komen uit Rozendaal.

“We hebben vanmiddag vijf jongeren aangehouden voor de mishandeling met dodelijke afloop in Arnhem gisteravond”, laat de politie weten.

Het betreft een 18-jarige jongen uit Rozendaal en vier minderjarigen. Eén van hen komt ook uit Rozendaal, twee van hen uit Westervoort en de laatste uit Arnhem. De politie gaat hen verhoren over de toedracht en het motief van de daad.

De politie wil verder nog niets kwijt over de aanhouding. Zo wordt er momenteel nog niet bevestigd hoe de politie bij de groep is uitgekomen, of dat zij zich zelf hebben gemeld. “We weten dat er best veel vragen zullen komen”, vertelt een woordvoerder. Het horen zal enkele dagen duren. “De politie zal in deze fase geen nadere informatie verstrekken.”

Foto: Persbureau Heitink

Marcouch prijst politie
Burgemeester Ahmed Marcouch, die na het incident op verschillende kanalen zijn afgrijzen liet blijken, prijst na de aanhouding het optreden van de politie.

Marcouch: “Doodgeslagen in Spijkerstraat, vreselijk voor nabestaanden.”

Op Twitter laat hij blijken dat het nieuws dat er minderjarigen tussen de verdachten zitten het incident nog tragischer maken.

“Hulde voor het zeer kordate en effectief optreden van politie en OM. Met de aanhouding van de 5 minderjarige verdachten wordt de in en in trieste misdaad nog tragischer dan het al is. Wat een afschuwelijk groot verlies, wat een afschuwelijk groot verdriet.

Update
De politie heeft nog eens twee verdachten opgepakt voor de mishandeling met fatale afloop in Arnhem. Het gaat om twee minderjarige jongens uit Arnhem. De jongens hebben zichzelf gemeld op het bureau, de één donderdagavond en de ander vrijdag. Ze zitten allebei vast en worden verhoord, meldt de politie vrijdag. De politie onderzoekt de zaak op dit moment met 25 rechercheurs.