Lange rijen voor griepprik

Foto: Studio Rheden

DIEREN – Voor de ontmoetingskerk in Dieren stonden zaterdag af en toe lange rijen. Niet om de dienst of concert te bezoeken maar om de jaarlijkse vaccinatie te ontvangen. Mensen die in aanmerking komen voor de griepprik hebben een uitnodiging met een tijdslot gekregen zodat de corona maatregelen nageleefd kunnen worden.

Er is dit jaar een grotere vraag naar de griepprik waardoor er een tekort dreigt aan beschikbare griepvaccins. Afgelopen week riep de Dierense Huisartsengroep Hagenau op aan gezonde 60 tot 70 jarigen om, ondanks de uitnodiging, de griepprik niet te halen.

Dit in navolging op de oproep van Staatsecretaris Blokhuis (CU) van volksgezondheid. Zo kunnen in ieder geval de meest kwetsbare mensen een griepprik krijgen.

Binnenkort laat de Huisartsengroep weten of er nog vaccins over zijn. Kijk voor meer informatie op: www.rivm.nl/griepprik.

Het bericht Lange rijen voor griepprik verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden – Redactie