Maandag start de trajectcontrole op de Pleijroute in Arnhem

Foto: archief Studio Rheden

REGIO – Inwoners van de gemeente Rheden en Rozendaal, die dagelijks via de Pleijroute naar Arnhem rijden moeten goed opletten. Vanaf maandag 16 november gaat de trajectcontrole van start. Op de N325 (Pleijroute Arnhem) is dan maximaal 80 kilometer toegestaan.

Vanaf maandag worden overtredingen van de maximumsnelheid automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau en volgt een boete. De maximumsnelheid van 80 km/uur wordt nu heel vaak overschreden. In combinatie met de hoge verkeersintensiteit geeft dat een hoger risico op ongevallen op dit traject.

Hoe werkt de trajectcontrole?
De trajectcontrole moet de N325 veiliger maken. De trajectcontrole geldt tussen Huissen en Westervoortsedijk, in beide richtingen. Een trajectcontrole handhaaft de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Trajectcontrole heeft daarmee een groot effectgebied. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximumsnelheid.