Rozendaal merkt bijna niets van de crisis

Foto: Kasper Siebrands

ROZENDAAL – De coronacrisis raakt het rijke Rozendaal in financiële zin vooralsnog nauwelijks. De miljoenen in de gemeentekluis blijven daar veilig opgeborgen, blijkt uit de dinsdagavond vastgestelde begroting.

Het totaal aan gemeentelijke spaarpotjes blijft de komende jaren stabiel boven de 11 miljoen euro. Een ongekende luxe met een jaarlijkse begroting van iets meer dan 4 miljoen euro. Als je die verhouding doortrekt, zou een gemeente als Arnhem rond de 2 miljard euro op bank moeten hebben. Daar zou de Rijnstad van dromen.

Meer afvalbelasting
De belasting op woningen hoeft niet te worden verhoogd. Wel gaat de Rozendaler iets meer voor zijn afval betalen, vanwege gestegen kosten.

Rozendaal heeft vijftien keer meer in kas dan wat nodig is om de financiële risico’s op te kunnen vangen. Het college constateert dan ook dat haar financiële positie onverminderd goed is. “Een uitspraak die steeds minder gemeenten ons kunnen nazeggen.”

De begroting werd door de negen raadsleden unaniem aangenomen, zonder wijzigingsvoorstellen.