‘Vier verdachten dodelijke mishandeling Jan moeten in cel blijven’

Foto: Persbureau Heitink

ROZDAAL – Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat vier verdachten, die vastzitten voor de mishandeling met fatale afloop in Arnhem, in voorlopige hechtenis blijven. Donderdag beslist de raadkamer of dat ook daadwerkelijk gebeurt. Het gaat om twee minderjarigen uit Arnhem en één minderjarige en een meerderjarige uit Rozendaal.

De vier worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 73-jarige Jan uit Arnhem op 27 oktober.

Het slachtoffer fietste in de Spijkerstraat toen de groep hem te lijf ging. Hij overleed enkele uren later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

In totaal zijn er acht aanhoudingen verricht in deze zaak. Zeven personen zijn nog altijd verdachte, van wie er nog vier vastzitten. Waarom de jongeren Jan mishandelden, wil het OM op dit moment niet zeggen. Het onderzoek is ook nog niet afgerond.

Afgelopen zaterdag was er een herdenking in de Spijkerstraat en de Prins Hendrikstraat.