Studio Rheden blijft de publieke omroep voor Rheden en Rozendaal

Foto: Studio Rheden

REGIO – Studio Rheden blijft als lokale media-instelling voor de gemeente Rheden en Rozendaal representatief voor de komende vijf jaar. De gemeenteraad van Rheden en Rozendaal gaven enkele weken geleden een positief advies af aan het Commissariaat voor de Media over de verlenging van Studio Rheden. Het Commissariaat voor de Media heeft dat nu bekrachtigd.

De omroep is vijf jaar geleden ontstaan na het vertrek van MFM. Inmiddels werken er 20 mensen bij Studio Rheden op vrijwillige basis bij de radio, televisie en online. Ze verzorgen onder andere dagelijks het lokale nieuws uit de gemeente Rheden en Rozendaal.

De radiostudio van Studio Rheden is gevestigd aan de Kloosterstraat 1b in Arnhem. Dit ligt naast de studio’s van Omroep Gelderland.

Studio Rheden op de (auto)radio te ontvangen via de FM-frequentie 107.2 in Rozendaal, Velp, Rheden en De Steeg. Inwoners van Dieren, Spankeren, Laag-Soeren en Ellecom kunnen luisteren op de FM-frequentie 106.9. Op televisie brengt Studio Rheden via een kabelkrant het laatste nieuws uit de gemeenten Rheden en Rozendaal.