Opnieuw ongeluk bij invoegstrook sluis in Dieren

Foto: Studio Rheden

DIEREN- De Zutphensestraatweg ter hoogte van de sluis over het Apeldoorns kanaal werd woensdagochtend weer opgeschrikt. Een automobilist van een Audi E-Tron verloor de macht over het stuur en klapte met een flinke vaart op de reling tussen het fietspad en de rijweg. Hierdoor is ruim 15 meter reling afgebroken.

Er bevonden zich op dat moment geen fietsers of voetgangers op het pad er achter en er zijn geen gewonden. Door het zware ongeval ontstond er enorme verkeersoponthoud tussen Brummen en Dieren. De bestuurder heeft tegen omstanders aangegeven dat het wegdek glad was.

Op deze locatie hebben sinds de kruising is aangepast diverse aanrijdingen plaatsgevonden. Bewoners van de Zutphensestraatweg wijten de ongelukken aan de korte invoegstrook vlak voor de brug over de sluis, direct gevolgd door een bocht. De Provincie Gelderland heeft onlangs nog een nieuwe vangrail aangebracht.

Foto: Studio Rheden
Foto: Studio Rheden
Foto: Studio Rheden