Man uit Velp opgepakt voor bedreigen van premier Mark Rutte

Foto: Pixabay

VELP – Een man van 39 jaar uit Velp is maandag aangehouden, op verdenking van bedreiging van minister-president Mark Rutte. De man uitte zijn bedreigingen begin december via social media. Dat gebeurde nadat de politie aanhoudingen verrichte bij een demonstratie in Nunspeet.

Premier Rutte deed aangifte van de bedreiging, net zoals de teamleiding van de politie Veluwe-Noord dat deed. De man bedreigde en beledigde namelijk ook agenten.

De politie startte een onderzoek, dat leidde tot de aanhouding van de Velpenaar. De man is inmiddels verhoord en vrijgelaten.

Een week geleden pakte de politie al een 34-jarige man uit Zutphen op, die eveneens premier Rutte had bedreigd. Hij deed dat via een telefoontje naar de Tweede Kamer. De man werd verhoord en vrijgelaten en moet zich deze week verantwoorden voor de snelrechter.