Gratis cursus Digisterker in de Bibliotheek Velp

Foto: Pixabay

DIEREN – De overheid doet steeds meer via internet en moedigt burgers aan om hier gebruik van te maken via hun DigiD. Het gebruiken van deze persoonlijke, digitale sleutel van de overheid is echter voor veel mensen een probleem. Daarom biedt de Bibliotheek Velp vanaf 20 januari een vierdelige, gratis cursus Digisterker aan die je leert werken met de elektronische overheid.

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur. Je leert stapsgewijs ervaring opdoen met het werken met de elektronische overheid.

Aan bod komen onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken en vinden, inloggen op overheidswebsites van bijvoorbeeld de gemeente, het pensioenfonds, het UWV en de Belastingdienst. En je leert hoe je toeslagen aanvraagt of online een afspraak maakt.

Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekveluwezoom.nl/digisterker. Van te voren aanmelden is noodzakelijk. Als blijkt dat de cursus niet kan doorgaan door de coronamaatregelen, dan wordt de cursus (deels) verplaatst naar een andere datum. Aanmelden kan daarom al wel.