Hoezo dicht? Restaurants draaien overuren met kerst

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Hoe vaak hebben we de woorden ‘ongekend’ en ‘bizar’ al niet kunnen gebruiken tijdens de coronacrisis? Vaak in de negatieve zin van het woord, maar rond de feestdagen vormt zich een klein lichtpuntje aan de hemel. In ieder geval voor de restaurants die speciale afhaalmenu’s met kerst aanbieden.

Uit een rondgang blijkt dat het storm loopt bij diverse restaurants en op de meeste plekken is er voor de kerstdagen niets meer te bestellen, zo meldt Radio Gelderland.

Restaurant de Watermolen
De hunkering naar het verwelkomen en verwennen van gasten is groot, ook bij Raymond Kluit van Restaurant de Watermolen in Velp. Toch zijn ze na de eerste lockdown aan de slag gegaan om beter in te kunnen spelen om het afhalen van maaltijden. “We hebben onze website aangepakt en zijn een tijd geleden aan na gaan denken over de kerstperiode”, beschrijft Kluit.

Foto: Omroep Gelderland

1200 bestellingen, dat had niet in het restaurant gepast
En die inspanning betaalt zich uit met kerst. “Al vrij vroeg hebben we afspraken gemaakt met leveranciers en waar we het normaal hielden op mensen die binnen komen lopen, hadden we nu de mogelijkheid om via allerlei kanalen actief mensen te benaderen.”

Het resulteerde bij De Watermolen in ruim 1200 bestellingen. “Dat aantal had ik verspreid over de kerstdagen nooit kwijt gekund in het restaurant”, lacht de trotse eigenaar. Met man en macht zijn ze al dagen bezig met de voorbereidingen voor de kerstdagen.