Kerstvieringen in coronatijd

Kerstvieringen in coronatijd Foto: Studio Rheden

PURMEREND – De kerken in de gemeente Rheden en Rozendaal hebben nog nooit zo weinig publiek ontvangen tijdens de kerst, fysiek publiek wel te verstaan. Online zijn er nog nooit zo veel kijkers geweest.

In een enkele kerk, zoals de PKN Spankeren en Rheden komen met kerst nog 30 bezoekers samen. De overige kerken houden online vieringen die onder andere te zien zijn via www.kerkdienstgemist.nl.

Foto: Studio Rheden

De corona maatregelen leveren ook nieuwe ideeën op. De Evangelische Gemeente Dieren (egdieren.nl) is omgebouwd tot TV studio. Hier wordt een bijzondere kerstviering gehouden met toneel, live muziek en video’s. Jozef en Maria kijken terug op hun leven en op hun bijzondere zoon Jezus. Deze kerstdienst wordt vrijdag live gestreamd op YouTube.

Foto: Studio RhedenFoto: Studio Rheden

Het bericht Kerstvieringen in coronatijd verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden